Google Cloud OnBoard HTC Eindhoven

Vorige week vond de “Google Cloud OnBoard” training plaats op de High Tech Campus in Eindhoven. Een complete dag georganiseerd door Google om engineers te interesseren voor hun Cloud-platform. Het was, zoals de naam al zegt, een training voor beginners om kennis te maken en de mogelijkheden te zien. Ze begonnen dus, uhm, bij het begin.. Inloggen, accounts beheren, zorgen dat je niet meer uitgeeft dan je van plan was door het instellen van budgetten en alerts, etc. En werkten langzaam toe naar de voor engineers echt interessante proposities, zoals Google Container Engine en Cloud Functions. Natuurlijk kon een aansprekende klant-case niet ontbreken en kwam Philips Lighting haar Hue oplossing —en hoe de architectuur hiervan geëvolueerd is— uit de doeken doen.

We zijn er met een aantal collega’s naartoe geweest. En terugkijkend, denk ik, dat ze goed in hun opzet zijn geslaagd. Ik merk in ieder geval dat het enthousiastme aanstekelijk werkt. Al merkte een collega tijdens de lunch op “nog niet veel nieuws” te hebben gehoord. Op zich waar, maar dat zegt meer over ons kennisniveau. We waren niet helemaal de doelgroep en mijn belangrijkste take away voor die dag was dan ook niet van inhoudelijk aard:

Bij aankomst stonden lange rijen voor de inschrijving. In het auditorium, dat ruimte biedt aan zeker 300 bezoekers, was het afgeladen vol! Er was volgens de instructeur buiten een scherm waarop de aanwezigen waarvoor geen ruimte meer was de presentie kon volgen. De interesse in Cloud neemt zienderogen toe!