• Cloud Native Development
    Cloud Native Development

Cloud Native Development

De opkomst van de Cloud heeft een nieuw platform voor software en innovatie opgeleverd. Eentje die een andere kijk op software-ontwikkeling vraagt. Naast het ontwikkelproces en de oplossing (architectuur) is ook de cultuur van grote invloed op de mate waarin de voordelen van Cloud optimaal kunnen worden benut. Dit is Cloud Native Development.

Cloud Platform Automation

Binnen de Cloud wordt ervoor gezorgd dat de infrastructuur optimaal werkt, met minimale menselijke interactie. Dit betekent niet alleen snel nieuwe omgevingen kunnen neerzetten, maar ook de geautomatiseerde OTAP-straat waarbij continuous delivery en deployment volledige geïntegreerd zijn.

Microservices

Met een Microservices architectuur, steeds vaker op basis van containers, is het mogelijk om zelfstandige services te maken met elk hun eigen functionaliteit. De onderdelen kunnen afzonderlijk ontwikkeld, getest en ingezet/vervangen worden. Dit maakt de wendbaarheid (agility) groter, waarbij tevens de time-to-market korter wordt.

Serverless Functions

Ontwikkelaars hoeven zich niet langer te verdiepen in het bouwen en onderhouden van een ingewikkelde infrastructuur, maar kunnen zich volledig richten op het ontwikkelen van de app. Hiermee is ook de basis gecreëerd om microservices efficiënt op te bouwen.

Cloud Optimization

Niet alleen de facetten die bij development horen zijn essentieel om het maximale effect uit de Cloud te halen, zoals kwaliteit en onderhoudbaarheid. Ook de organisatorische inrichting door bijvoorbeeld de inrichting van een commitment-based prijs model.  

DevOps/Agile

Om snel de juiste functionaliteit beschikbaar te kunnen stellen is de effort nodig van een toegewijd team. Hierin zitten niet alleen de rollen voor het developmentproces, maar juist ook de operationele verantwoordelijkheden.

Al deze zaken maken dat een Agile Team geen tijd hoeft te verspillen met randzaken, maar zich volledig kan richten op de belangrijke technische- en functionele uitdagingen die zowel op technisch als op business vlak waarde creëren.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met een van onze Cloud Native Development experts

Docker
Kubernetes
Serverless Functions